Aloë Vera

Veel gestelde vragen over Aloë voordelen m.b.t gezondheid !

Er zijn ontzettend veel voordelen bij het gebruik van dit natuurlijke product. Sommige toepassingen zijn inmiddels ook al wetenschappelijk bewezen. Er zijn vele positieve resultaten door het aantal hoogwaardige stoffen die in de plant zitten.

Waarom zou ik iedere dag Aloë Vera moeten drinken?

Je ‘moet’ natuurlijk helemaal niks, maar als je iedere dag Aloë Vera drinkt kan dat een zeer positief effect hebben op je algemene gezondheid. Laten we ze nog even op een rijtje zetten:

#Aloë Vera heeft een positieve werking op het functioneren van je darmen, wat een vlotte en vooral efficiënte doorvoer van je darminhoud als gevolg heeft.

#Aloë Vera zorgt ervoor dat de ingenomen voedingsstoffen sneller worden opgenomen in de bloedbaan.

#Aloë Vera brengt een betere balans in je lichaam, met name in je darmflora. In je darmflora is een correcte balans tussen bacteriën en gisten van groot belang.

#Aloë Vera is al algemeen geaccepteerd als huidverzorgingsproduct. De gel uit de plant bevat een heel breed pallet van noodzakelijke voedingsstoffen als voeding voor je basiscellen. Direct gevolg is dat je huid gezonder is en elastischer blijft. En….niet onbelangrijk, je huid ziet er veel jonger uit!

#Aloë Vera stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Dit is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je huid, maar vooral noodzakelijk voor het bevorderen van het herstellend vermogen van de huid.

#Aloë Vera is ook in staat om je weerstand te verhogen. Dankzij de lange keten van Polysacharide (meervoudige suikerstoffen) wordt de weerstand tegen ongunstige bacteriën vanuit de darmflora verhoogd.

#Aloë Vera is een prima bron van mineralen zoals natrium, calcium, kalium, ijzer, chroom, magnesium, koper, zink en mangaan. De plant onttrekt deze mineralen aan de rijke bodem, slaat het op in de gel en geeft het op deze manier aan ons door.

#Aloë Vera is een goede bron van vitaminen zoals vitamine C en vitamine A. Ook een achttal vitaminen uit de B-groep, waaronder de zeldzame vitamine B12, zijn in de gel aanwezig. De meeste van dit soort vitaminen kunnen niet door het lichaam worden opgeslagen, dus is het noodzakelijk om dit dagelijks aan te vullen. Essentieel Belang dus !!

#Aloë Vera geeft je de mogelijkheid om je complete enzymsysteem optimaal te kunnen laten functioneren, dankzij het hoge aantal aminozuren die in de gel aanwezig zijn.

Als je al deze voordelen nu ziet, besef je waarschijnlijk dat je een groot gezondheidsvoordeel kunt halen door simpelweg een “borrel” Aloë Vera Juice per dag te drinken.

Aloë Vera in de meest pure vorm kun je via internet bestellen. Als je met Google zoekt op de woorden “Aloë Vera”, krijg je een hele lijst met distributeurs. Gezien de wildgroei van Aloëvera verkoop is het wel belangrijk dat je naar de puurheid en ingrediënten kijkt.

www.natuurlijkfijner.nl heeft een biologische aloëvera juice in glazen fles.Van een uitermate hoge kwaliteit.

In de normale winkels, met name in de cosmetica, kun je veel producten kopen waar Aloë Vera in verwerkt is. Neem altijd de tijd om het etiket te lezen, omdat de gebruikte hoeveelheid Aloë Vera soms zeer miniem is.

Bij een zeer minieme hoeveelheid Aloë Vera in het product is het effect hiervan zeer minimaal, en waarschijnlijk verwaarloosbaar.

De Aloëvera juice van NatuurlijkFijner is zeer hoog in kwaliteit !!

Waarom dat dan zult u zich afvragen? De planten op de biologische plantage zijn tussen de 7 en 10 jaar oud. We gebruiken ieder jaar de buitenste bladeren, die bladeren zijn daarom minimaal 5 jaar oud. Onze sap heeft ook ca 14000 zonuren gehad,  en er wordt zo weinig mogelijk extra bewatert, daarnaast een heel goede voedingsbodem. Met al deze kwaliteiten en dan ook nog zonder rare toevoegingen in een glazen fles geeft als Eindresultaat: een biologische aloevera juice van top kwaliteit J

Wanneer kan ik het effect van Aloë Vera merken?

Sommige mensen voelen al een duidelijke verbetering in 1-4 weken. Maar over het algemeen duurt het langer. Als je begint met Aloë Vera te drinken, doe dit dan voor minimaal 2 maanden.

Hoe moet ik geopende Aloë Vera Juice bewaren?

Zoals bij alle natuurlijke producten moet ook dit, na opening in de koelkast bewaard worden.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen van Aloë Vera?

In de eerste dagen van gebruik kan het voorkomen dat je een lichte hoofdpijn hebt, een rommelende maag of enkele puistjes. Dit is allemaal ongevaarlijk en verdwijnt na een paar dagen weer. Je lichaam is zich aan het aanpassen.

Kan ik mijn hond/dier ook verzorgen met Aloë Vera?

Aloë Vera is ook prima toepasbaar voor (huis)dieren. Pas de dosering wel even aan, aan het gewicht van het dier, anders kan het een laxerende werking geven.

Welke plant geeft de beste kwaliteit Aloë Vera?

De Aloë Barbadensis Miller geeft de hoogste kwaliteit. Er zijn ook andere Aloë planten die voor de productie worden gebruikt, maar deze hebben een lagere kwaliteit en worden over het algemeen gebruikt in goedkopere en soms inferieure producten. Wij gebruiken de Aloë Barbadensis Miller voor onze producten. 

Kan ik deze planten ook zelf kweken en verwerken?

Ja, dat is in principe geen enkel probleem. Let er wel op dat ze erg groot kunnen worden, en in de winter dus binnenzetten om ze te beschermen tegen de vorst zal op een bepaald moment ophouden en zullen de planten doodgaan. Zorg daarom dat je altijd kleine stekjes van de plant neemt waardoor je altijd nieuwe aanwas hebt.

Ook is het belangrijk dat de zo veel mogelijk zon krijgen, en zo weinig mogelijk water. Teveel water geven en te weinig zon gaat ten koste van de plant en van de kwaliteit van het sap.

Conclusie: en wat nu?

Klinkt het allemaal misschien te mooi om waar te zijn? Iedereen heeft zijn eigen gedachten daarover en op sommige gebieden zal de gel effectiever zijn dan op andere gebieden.

Maar na het lezen van dit artikel is het onvermijdelijk te concluderen dat het in ieder geval goed is om te doen.  Het is een volledig natuurlijk product met geen bijwerkingen.

 

Meer weten stuur een mail naar:

helmie@natuurlijkfijner.nl of  bel: 0629405226

Gezonde Groet

Natuurlijk Fijner BV